Polievky
HRÁŠKOVÝ KRÉM
Suroviny
200g plátkov údeného lososa
450g mrazeného hrášku
2 šálky zeleninového vývaru
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 ČL čierneho korenia
1 PL olivového oleja
soľ
Postup: V hrnci si rozohrejeme olivový olej, pridáme najmeno nakrájanú cibuľu a zľahka opečieme. Následne do hrnca vylejte zeleninový vývar, celé strúčiky cesnaku, dochťte soľou, čiernym korením a priveďte k varu. Potom som pridala hrášok. Ak hrášok začal vrieť, stíšila som plameň na minimum a varila domäkka, cca 10-12 minút. Keď bol hrášok uvarený, zmes som vymixovala ponorným mixérom dohladka.
DUBÁKOVÝ KRÉM
Suroviny
120g čerstvých dubákov
1 šálka zeleninového vývaru
1/2 šálky kešu orechov
1 cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
2 ČL škrobu/prášlu na zahustenie
1 PL citrónovej šťavy
1 ČL olivového oleja
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
Postup: Cibuľu si nakrájajte najemno, cesnak na plátky a dubáky taktiež. Vedľa v miske si ponorným mixérom vymixujte vývar a kešu orechy dohladka.Na panvici si rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu, cesnak a chvíľku opečte. Následne pridajte dubáky a dochuťte citrónovou šťavou, soľou, korením a paprikou. Miešajte, dokiaľ dubáky nezmäknú. Potom k nim primiešajte škrob. Kešu krém vylejte do hrnca a priveďte k varu. Potom plameň stíšte na minimum a pridajte hríbovú zmes. Keď zmes začne hustnúť plameň vypnite a ponorným mixérom vymixujte do hladkého krému. Želám Vám dobrú chuť!:)