Choď na obsah Choď na menu

Polievky

HRÁŠKOVÝ KRÉM

soup-570922_640.jpg

Suroviny

200g plátkov údeného lososa

450g mrazeného hrášku

2 šálky zeleninového vývaru

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1 ČL čierneho korenia

1 PL olivového oleja

soľ

Postup: V hrnci si rozohrejeme olivový olej, pridáme najmeno nakrájanú cibuľu a zľahka opečieme. Následne do hrnca vylejte zeleninový vývar, celé strúčiky cesnaku, dochťte soľou, čiernym korením a priveďte k varu. Potom som pridala hrášok. Ak hrášok začal vrieť, stíšila som plameň na minimum a varila domäkka, cca 10-12 minút. Keď bol hrášok uvarený, zmes som vymixovala ponorným mixérom dohladka.

 

DUBÁKOVÝ KRÉM

338748f19198fad82922e0d27c6782fb.jpg

Suroviny

120g čerstvých dubákov

1 šálka zeleninového vývaru

1/2 šálky kešu orechov

1 cibuľa

2-3 strúčiky cesnaku

2 ČL škrobu/prášlu na zahustenie

1 PL citrónovej šťavy

1 ČL olivového oleja

mleté čierne korenie

mletá červená paprika

soľ

Postup: Cibuľu si nakrájajte najemno, cesnak na plátky a dubáky taktiež. Vedľa v miske si ponorným mixérom vymixujte vývar a kešu orechy dohladka.Na panvici si rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu, cesnak a chvíľku opečte. Následne pridajte dubáky a dochuťte citrónovou šťavou, soľou, korením a paprikou. Miešajte, dokiaľ dubáky nezmäknú. Potom k nim primiešajte škrob. Kešu krém vylejte do hrnca a priveďte k varu. Potom plameň stíšte na minimum a pridajte hríbovú zmes. Keď zmes začne hustnúť plameň vypnite a ponorným mixérom vymixujte do hladkého krému. Želám Vám dobrú chuť!:)